SUOMENLINNA

(FI)

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoitus on Suomen suosituimpia matkailukohteita, jossa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää. Suomenlinna on myös Helsingin kaupunginosa, jossa asuu noin 800 helsinkiläistä.

(EN)

The sea fortress, founded in 1748, is one of the most popular attractions in Finland with around one million visitors annually. The fortress is also a suburb of Helsinki with around 800 residents. Suomenlinna was inscribed into the UNESCO World Heritage List in 1991.


Saapuminen Suomenlinnaan | Arriving in Suomenlinna

Katso ajankohtaiset reittiaikataulut HSL:n sivuilta | HSL Timetables

Lisätietoa Suomenlinnasta | More information about Suomenlinna


Hyvä tietää / UKK (FI)

Teokset ovat osittain ulkotiloissa.

Suomenlinna ei ole esteetön.

Näyttelykohteissa saattaa olla pimeää sekä epätasaista.


 Good to know / FAQ (EN)

The artworks are partly outdoors.

Suomenlinna is not accessible.

Exhibiton venues may be dark & uneven.


YHTEISTYÖKUMPPANIT SUOMENLINNASSA

Bastion Bistro

Bastion Bistro on Suomenlinnassa toimiva uniikin miljöön omaava ravintola. Ravintolassa on tarjolla FLASh3-menu biennaalin ajan. Biennaalin ajaksi erikoisvalaisussa loistava Bastion on auki biennaalin aikaan klo 11-21 (keittiö 20.30), Kekrinä 6.11. klo 11-22 (keittiö 21.30).

Café Silo

Ihana kahvila Suomenlinnassa, vanhassa venäläisessä kauppiaskorttelissa. Tarjolla hyvää kahvia ja muita kuumia juomia ja herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia - myös mukaan! Silo on avoinna biennaalin ajan klo 15-20, sunnuntaisin kiinni ja Viaporin Kekrinä la 6.11. klo 12-21.

HAA Galleria

Rantakasarmissa sijaitsevassa HAA Galleriassa on esillä biennaalin aikaan Pimiötaiteilijoiden työryhmän Marras -näyttely. Galleria toimii myös biennaalin infopisteenä ja Ehrensvärd-seuran kanssa tehtävien opastettujen kierrosten lähtöpaikkana. Galleria on avoinna biennaalin aikaan myös iltaisin klo 21 asti.

Linna Bar

Linna Bar on Suomenlinnan sydämessä sijaitseva kodikas paikalliskuppila, jonne kaikki ovat tervetulleita! Biennaalin aikana Linna Barissa on tarjolla biennaalin nimikkojuoma. Linna Barissa on käytössä koronapassi. Avoinna: ke: 16-21, to: 16-21, pe: 16-01:30, la: 14-01:30, su: 14-19. Kun meininki on hyvä, voidaan olla auki pidempään, lain sallimissa puitteissa! 


OPASTETUT KIERROKSET

Suomenlinna verhoutuu syksyn pimeyteen. Siihen kannattaa sukeltaa syvemmälle FLASH3- & Kurja Viapori -opastuskierroksella. Pimeä vuodenaika on pyhitetty murhamiehille, vankikarkureille, vaietuille salaisuuksille ja ruumiin kuolevaisuudelle. Enää ei paista aurinko. Ehrensvärd -seuran ja Valotaiteen seuran yhteiset opastetut kuraattorien kierrokset järjestetään:

- maanantaina 8.11. klo 18.00

- torstaina 11.11. klo 18.00 

 - lauantaina 13.11. klo 18.00

Kierrokset alkavat HAA Gallerian sisältä (Suomenlinnan rantakasarmissa, lauttarannassa). 

Kierros kestää noin 1,5 h. Liput 11 € / hlö.

Ilmoittaudu mukaan täältä!


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita